Жешка вест

Последни вести

Како Blockchain може да ја редефинира индустријата за игри со AscendEX
Блог

Како Blockchain може да ја редефинира индустријата за игри со AscendEX

Може ли блокчејн да го редефинира искуството за дигитално играње кое ќе влијае подеднакво на играчите и на програмерите? Дали развивачите на игри можат да го интегрираат блокчејнот во постоечките жанрови и наслови? Во оваа статија, опфативме сè што сакате да знаете за минатото, сегашноста и иднината на игрите базирани на блокчејн. Индустријата за игри забележа многу иновации во текот на деценијата, од масовно усвојување на микротрансакции до напредок во виртуелната и проширената реалност. Блокчејн стана столб за сегашниот и идниот развој низ индустриите, а игрите не се исклучок.