AscendEX Депозит - AscendEX North Macedonia - AscendEX Северна Македонија

Како да депонирате во AscendEX


Како да депонирате крипто на AscendEX【PC】

Можете да депонирате дигитални средства од надворешни платформи или паричници во AscendEX преку адреса за депозит на платформата. Како да ја пронајдете адресата?

1. Посетете ја официјалната веб-страница на AscendEX.
Како да депонирате во AscendEX
2. Кликнете на [My Asset] - [Cash Account]
Како да депонирате во AscendEX
3. Кликнете на [Deposit] и изберете го токенот што сакате да го депонирате. Земете го USDT како пример:

  1. Изберете USDT
  2. Изберете јавен тип на синџир (надоместоците се различни за различен тип на синџир)
  3. Кликнете на [Копирај] за да ја копирате адресата на депозитот и да ја залепите во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник. Можете исто така да го скенирате QR-кодот за депонирање
Како да депонирате во AscendEX
4. За некои токени, потребна е ознака за депонирање. Во овој случај, ве молиме внесете и ознака и адреса за депозит кога депонирате. Секоја информација што недостасува ќе доведе до потенцијална загуба на средства.

Земете депозит на XRP како пример. Изберете XRP, кликнете на [Потврди] за да продолжите.
Како да депонирате во AscendEX
5. Копирајте ги и ознаката и адресата за депозит и залепете ги во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник.
Како да депонирате во AscendEX
6. Проверете го депозитот во [Историја на депозити].
Како да депонирате во AscendEX
7. Ако моментално не поседувате никакви дигитални средства, посетете ја ascendex.com на компјутер - [Fiat Payment] за да купите и да започнете со тргување.
Како да депонирате во AscendEX
За повеќе детали, ве молиме погледнете го ascendex.com за да го имплементирате решението за плаќање со кредитна/дебитна картичка.

Како да депонирате крипто на AscendEX 【APP】

Можете да депонирате дигитални средства од надворешни платформи или паричници во AscendEX преку адреса за депозит на платформата. Како да ја пронајдете адресата?

1. Отворете ја апликацијата AscendEX и кликнете на [Balance].
Како да депонирате во AscendEX
2. Кликнете на [Deposit]
Како да депонирате во AscendEX
3. Изберете го токенот што сакате да го депонирате. Земете го USDT како пример:
  1. Изберете USDT
  2. Изберете јавен тип на синџир (надоместоците се различни за различен тип на синџир)
  3. Кликнете на [COPY ADDRESS] за да ја копирате адресата на депозитот и да ја залепите во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник. Можете исто така да го скенирате QR-кодот за депонирање
Како да депонирате во AscendEX
4. За некои токени, потребна е ознака за депонирање. Во овој случај, ве молиме внесете ги и ознаката и адресата за депозит кога депонирате. Секоја информација што недостасува ќе доведе до потенцијална загуба на средства.

Земете депозит од XRP како пример. Кликнете на [Потврди] за да продолжите.
Како да депонирате во AscendEX
5. Копирајте ги и ознаката и адресата за депозит и залепете ги во полето за адреса за повлекување на надворешната платформа или паричник.
Како да депонирате во AscendEX
6. Проверете го депозитот во [Историја].
Како да депонирате во AscendEX
7. Ако моментално не поседувате никакви дигитални средства, посетете ја ascendex.com на компјутер - [Fiat Payment] за да купите и да започнете со тргување.

За повеќе детали, ве молиме погледнете го ascendex.com за да го имплементирате решението за плаќање со кредитна/дебитна картичка.

Како да купите крипто со MoonPay за плаќање на Fiat【PC】

AscendEX соработува со давателите на услуги за плаќање fiat, вклучувајќи ги MoonPay, Simplex, итн., олеснувајќи им на корисниците да купуваат BTC, ETH и повеќе со преку 60 фиат валути со неколку кликања.

Следниве се чекорите за користење на MoonPay за фиат плаќање.

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX на вашиот компјутер и кликнете [Buy Crypto] во горниот лев агол на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете MOONPAY како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валутата и потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте и согласете се со одрекувањето од одговорност, а потоа кликнете [Потврди].
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-страницата MoonPays за да се продолжи процесот.

1. Внесете ја адресата на вашиот паричник.
Како да депонирате во AscendEX
2. Внесете адреса за е-пошта за да креирате сметка на MoonPay. Потврдете ја вашата е-пошта со внесување на кодот за потврда што го добивате преку е-пошта. Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на MoonPay. Потоа кликнете [Продолжи.]
Како да депонирате во AscendEX
3. Внесете ги вашите основни податоци, како што се вашето име, датум на раѓање и националност, итн. Потоа кликнете на [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
4. Внесете адреса(и) за наплата за да го обработите вашето плаќање.
Како да депонирате во AscendEX
5. Додајте начин на плаќање.
Како да депонирате во AscendEX
6. Внесете ги адресите за наплата, градот, поштенскиот број и земјата на вашата картичка. Потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
7. Внесете ги деталите за вашата картичка вклучувајќи го бројот на картичката, датумот на истекување и безбедносната шифра на картичката. Потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
8. Потврдете ги вашите детали за плаќање, проверете ги Условите за користење на MoonPay и кликнете [Купи сега].
Како да депонирате во AscendEX
9. Проверете ги информациите и статусот на вашите нарачки овде.
Како да депонирате во AscendEX
10. По поднесувањето, ќе бидете известени со е-пошта од MoonPay дека вашата уплата се обработува. По одобрувањето на барањето за плаќање, ќе добиете е-пошта за потврда од MoonPay. Ќе добиете и е-пошта за известување за депозит од AscendEX штом купениот имот ќе се депонира на вашата сметка.
Како да депонирате во AscendEX

Како да купите крипто со MoonPay за плаќање на Fiat【APP】

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX на вашата апликација, кликнете на [Кредитна/должничка картичка] на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете MoonPay како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валутата и потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте и согласете се со одрекувањето, а потоа кликнете [ Потврди ].
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-страницата MoonPays за да се продолжи процесот.

1. Внесете адреса за е-пошта за да креирате сметка на MoonPay.
Како да депонирате во AscendEX
2. Потврдете ја вашата е-пошта со внесување на кодот за потврда што го добивате преку е-пошта. Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на MoonPay. Потоа кликнете [Продолжи.]
Како да депонирате во AscendEX
3. Внесете ги вашите основни податоци, како што се вашето име, датум на раѓање и националност, итн. Потоа кликнете на [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
4. Внесете адреса(и) за наплата за да го обработите вашето плаќање.
Како да депонирате во AscendEX
5. Додајте начин на плаќање.
Како да депонирате во AscendEX
6. Внесете ги адресите за наплата, градот, поштенскиот број и земјата на вашата картичка. Потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
7. Внесете ги деталите за вашата картичка вклучувајќи го бројот на картичката, датумот на истекување и безбедносната шифра на картичката. Потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
8. Потврдете ги вашите детали за плаќање, проверете ги Условите за користење на MoonPay и кликнете [Купи сега].
Како да депонирате во AscendEX
9. Проверете ги информациите и статусот на вашите нарачки овде.
Како да депонирате во AscendEX
10. По поднесувањето, ќе бидете известени со е-пошта од MoonPay дека вашата уплата се обработува. По одобрувањето на барањето за плаќање, ќе добиете е-пошта за потврда од MoonPay. Ќе добиете и е-пошта за известување за депозит од AscendEX штом купениот имот ќе се депонира на вашата сметка.
Како да депонирате во AscendEX

Како да купите крипто со жива за плаќање на Fiat【PC】

AscendEX соработува со даватели на услуги за плаќање fiat, вклучувајќи жива, MoonPay, итн., Овозможувајќи им на корисниците да купат BTC, ETH и повеќе со преку 60 фиат валути со неколку кликања.

Следниве се чекорите за користење на жива за фиат плаќање.

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX на вашиот компјутер и кликнете [ Купи крипто ] во горниот лев агол на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете MERCURYO како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валутата и потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте и согласете се со одрекувањето, а потоа кликнете на [Потврди.]
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-локацијата на Mercuryos за да се продолжи процесот.

1.Треба да се согласите со Условите за користење и да кликнете Купи.
Како да депонирате во AscendEX
2.Внесете го вашиот телефонски број и внесете го кодот за потврда добиен на телефонот за да го потврдите вашиот телефонски број.
Како да депонирате во AscendEX
3.Внесете ја вашата е-пошта и кликнете Испрати код. Потоа треба да го вметнете кодот добиен во вашата е-пошта за да го потврдите.
Како да депонирате во AscendEX
4.Внесете лични податоци, — име, презиме и датум на раѓање — како што е напишано во документот за идентификација и кликнете Испрати.
Како да депонирате во AscendEX
5. Пополнете ги информациите за картичката - број на картичка, датум на истекување, име на сопственикот на картичката со големи букви и кликнете Купи.

Mercuryo прифаќа САМО Visa и MasterCard: виртуелни, дебитни и кредитни картички. Меркурио држи и веднаш одзема 1 ЕУР за да провери дали вашата банкарска картичка е валидна.
Како да депонирате во AscendEX
6.Внесете го кодот за безбедносна потврда.
Како да депонирате во AscendEX
7.Pass KYC

Треба да ја изберете вашата земја и во зависност од земјата на државјанство треба да испратите слика и селфи со еден од следниве видови документи за идентификација издадени од владата:

А. Пасош

Б. Национална лична карта (од двете страни )

В. Возачка дозвола
Како да депонирате во AscendEX
8. Трансакцијата е завршена

Веднаш штом ќе заврши крипто-трансакцијата, добивате е-пошта од Mercuryo со сите детали за трансакцијата, вклучително и износот на дебитираниот фиат, износот на испратениот крипто, Меркурио ID на трансакцијата, адресата за надополнување. Ќе добиете и е-пошта за известување за депозит од AscendEX штом купениот имот ќе се депонира на вашата сметка по завршувањето на купувањето.

Како да купите крипто со жива за плаќање на Fiat【APP】

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX на вашата апликација и кликнете [Кредитна/Дебитна картичка] на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете жива како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валута и потоа кликнете [ Продолжи ].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте го и проверете го одрекувањето од одговорност, а потоа кликнете „ Потврди “.
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-страницата на жива за да се продолжи процесот.

1. Треба да се согласите со Условите за користење и да кликнете Купи.
Како да депонирате во AscendEX
2. Изберете го вашиот регион и напишете го вашиот телефонски број. Внесете го кодот за потврда добиен на телефонот. Можеби ќе потрае некое време додека локалните мобилни оператори не ви го достават кодот. Можете повторно да го испратите новиот код за 20 секунди.
Како да депонирате во AscendEX
3. Внесете ја вашата е-пошта и кликнете Испрати код. Потоа внесете го вашиот код за потврда.
Како да депонирате во AscendEX
4. Внесете лични податоци вклучувајќи го вашето име, презиме и датум на раѓање како што е прикажано во документот за идентификација и кликнете Испрати .
Како да депонирате во AscendEX
5. Пополнете ги следните информации за банкарската картичка: број на картичка, датум на истекување, име на сопственикот на картичката со големи букви и кликнете Купи.

Mercuryo прифаќа САМО Visa и MasterCard: виртуелни, дебитни и кредитни картички. Меркурио ќе задржи и веднаш ќе повлече 1 ЕУР за да провери дали вашата банкарска картичка е валидна.
Како да депонирате во AscendEX
6. Завршете 3D безбедно овластување и внесете безбедносен код од вашата банка и Mercuryo.
Како да депонирате во AscendEX
7. Пропусница KYC

Треба да ја изберете вашата земја и во зависност од земјата на државјанство треба да испратите слика и селфи со еден од следниве видови документи за идентификација издадени од владата:

А. Пасош

Б. Национална лична карта (од двете страни )

В. Возачка дозвола
Како да депонирате во AscendEX
Штом ќе завршите со KYC, Mercuryo испраќа крипто на блокчејн адресата што сте ја навеле рано.


8. Трансакцијата е завршена

Штом Mercuryo испрати крипто - трансакцијата е завршена, добивате е-пошта со сите детали за трансакцијата, вклучувајќи го и износот на дебитираниот фиат, износот на испратениот крипто, Меркурио ID на трансакцијата, адресата за дополнување.
Како да депонирате во AscendEX

Како да купите Crypto со Simplex за плаќање Fiat【PC】

AscendEX соработува со даватели на услуги за плаќање fiat, вклучувајќи ги Simplex, MoonPay, итн., Овозможувајќи им на корисниците да купуваат BTC, ETH и повеќе со преку 60 фиат валути со неколку кликања.

Следниве се чекорите за користење на Simplex за фиат плаќање.

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX на вашиот компјутер и кликнете [Buy Crypto] во горниот лев агол на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете SIMPLEX како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валутата и потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте и согласете се со одрекувањето од одговорност, а потоа кликнете [Потврди].
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-страницата на Simplexs за да се продолжи процесот.

1.Внесете ги информациите за картичката и личните податоци. Во моментов, Симплекс прифаќа кредитни/дебитни картички издадени од Visa и Mastercard.
Како да депонирате во AscendEX
2.Кликнете на [Потврди] за да ја потврдите вашата е-пошта.
Како да депонирате во AscendEX
Корисниците кои прв патуваат треба да го потврдат својот телефонски број и е-пошта како прв чекор.
Како да депонирате во AscendEX
3.Потврдете го телефонскиот број со внесување на кодот испратен преку СМС.
Како да депонирате во AscendEX
4.Кликнете на копчето „ПРОДОЛЖИ“ за да продолжите.
Како да депонирате во AscendEX
5. Поставете документ (пасош/Возачка дозвола/Идентификување издадена од Владата) за да ја завршите потврдата за лична карта според барањето на Симплекс.
Како да депонирате во AscendEX
6.По поднесувањето, ќе бидете известени преку е-пошта од Симплекс дека вашата уплата се обработува. Кликнете на копчето „Врати во AscendEX“ за да се вратите на веб-страницата на AscendEX.
Како да депонирате во AscendEX
7. По одобрување на барањето за плаќање, ќе добиете е-пошта за потврда од Симплекс. Ќе добиете и е-пошта за известување за депозит од AscendEX штом купениот имот ќе се депонира на вашата сметка по завршувањето на купувањето.
Како да депонирате во AscendEX


Како да купите Crypto со Simplex за плаќање Fiat【APP】

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX , кликнете на [Кредитна/должничка картичка] на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете SIMPLEX како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валутата и потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте го и проверете го одрекувањето од одговорност, а потоа кликнете „Потврди“.
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-страницата на Simplexs за да се продолжи процесот.

1. Потврдете ги информациите за вашата нарачка и внесете ги информациите за картичката. Во моментов, Симплекс прифаќа кредитни/дебитни картички издадени од Visa и Mastercard.
Како да депонирате во AscendEX
2. Внесете ги вашите лични податоци со детали како што следува: земја/територија, е-пошта, телефон, датум на раѓање
Како да депонирате во AscendEX
3. Корисниците треба да ги потврдат своите е-пошта. Внесете код за потврда и кликнете [ПРОДОЛЖИ].
Како да депонирате во AscendEX
4. По поднесувањето, ќе бидете известени преку е-пошта од Симплекс дека вашата уплата се обработува. Кликнете на копчето „Врати се во AscendEX“ за да се вратите на веб-локацијата на AscendEX. Ќе добиете и е-пошта за потврда на депозитот од AscendEX штом купениот имот ќе се кредитира на вашата сметка по завршувањето на купувањата.
Како да депонирате во AscendEX
5. Ќе добиете и е-пошта за известување за депозит од AscendEX штом купениот имот ќе се депонира на вашата сметка по завршувањето на купувањето.
Како да депонирате во AscendEX

Како да купите крипто со BANXA за плаќање на Fiat 【PC】

AscendEX соработува со даватели на услуги за плаќање fiat, вклучително BANXA, MoonPay, итн., олеснувајќи им на корисниците да купуваат BTC, ETH и повеќе со преку 60 фиат валути со неколку кликања.

Следниве се чекорите за користење на BANXA за фиат плаќање.

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX на вашиот компјутер и кликнете [Buy Crypto] во горниот лев агол на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете BANXA како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валутата и потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте и согласете се со одрекувањето, а потоа кликнете [Потврди.]
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-локацијата на BANXAs за да се продолжи процесот.

1.Внесете ја вашата е-пошта и бројот на мобилниот телефон и кликнете на „Потврди“.
Како да депонирате во AscendEX
2.Потврдете го телефонскиот број со внесување на кодот испратен преку СМС
Како да депонирате во AscendEX
.
Како да депонирате во AscendEX
4.По завршувањето на проверката на идентитетот, внесете ги информациите за картичката за да извршите плаќање.
Како да депонирате во AscendEX
5. Можете исто така да го проверите вашиот статус на плаќање преку референци за нарачки на BANXA. Кликнете на копчето „Врати во AscendEX“ за да се вратите на веб-страницата на AscendEX. По одобрувањето на барањето за плаќање, ќе добиете е-пошта за потврда од BANXA. Ќе добиете и е-пошта за известување за депозит од AscendEX штом купениот имот ќе се депонира на вашата сметка по завршувањето на купувањето.
Како да депонирате во AscendEX

Како да купите крипто со BANXA за плаќање на Fiat 【APP】


AscendEX соработува со даватели на услуги за плаќање fiat, вклучително BANXA, MoonPay, итн., олеснувајќи им на корисниците да купуваат BTC, ETH и повеќе со преку 60 фиат валути со неколку кликања.

Следниве се чекорите за користење на BANXA за фиат плаќање.

1. Најавете се на вашата сметка на AscendEX на вашата апликација и кликнете [Кредитна/Дебитна картичка] на почетната страница.
Како да депонирате во AscendEX
2. На страницата за купување крипто, изберете ги дигиталните средства што сакате да ги купите и фиат валута за плаќање и внесете ја вкупната вредност на валутата фиат. Изберете BANXA како давател на услуги и достапен начин на плаќање. Потврдете ги сите информации за вашата нарачка: износот на крипто и вкупната вредност на фиат валутата и потоа кликнете [Продолжи].
Како да депонирате во AscendEX
3. Прочитајте и согласете се со одрекувањето од одговорност, а потоа кликнете [Потврди].
Како да депонирате во AscendEX
Следниве чекори треба да се завршат на веб-страницата на BANXAs за да се продолжи процесот.

1. Потврдете ги деталите за вашата нарачка и креирајте ја нарачката. Ве молиме имајте предвид дека провизијата е веќе вклучена во вкупната исплата.
Како да депонирате во AscendEX
2. Корисниците за прв пат се обврзани да ја завршат верификацијата на идентитетот. Изберете ја вашата земја и типот на документ за лична идентификација и поставете ги вашите датотеки.
Како да депонирате во AscendEX
3. По завршувањето на проверката на идентитетот, внесете ги деталите на банкарската картичка, вклучувајќи го бројот на картичката, името на сопственикот на картичката, датумот на истекување и безбедносната шифра за да ја извршите исплатата.
Како да депонирате во AscendEX
4. По поднесувањето, ќе бидете известени преку е-пошта од BANXA дека вашата уплата се обработува. Кликнете на копчето „Врати во AscendEX“ за да се вратите на веб-страницата на AscendEX. Бидејќи барањето за плаќање е одобрено, ќе добиете е-пошта за потврда од BANXA. Ќе добиете и е-пошта за известување за депозит од AscendEX штом купениот имот ќе се кредитира на вашата сметка по завршувањето на купувањата.
Како да депонирате во AscendEX

Најчесто поставувани прашања

Што е дестинација ознака/белешка/порака?

Дестинација ознака/белешка/порака е дополнителна функција за адреса, изградена од броеви неопходни за идентификација на примач на трансакција надвор од адресата на паричникот.

Еве зошто е тоа потребно:

За да се олесни управувањето, повеќето платформи за тргување (како AscendEX) даваат една адреса за сите трговци со крипто да депонираат или да ги повлечат сите видови дигитални средства. Затоа, ознаката/белешката се користи за да се одреди на која вистинска индивидуална сметка треба да се додели и да се кредитира дадената трансакција.

За да биде поедноставно, адресата на која корисниците испраќаат една од овие криптовалути може да се изедначи со адреса на станбена зграда. Ознаката/белешката идентификува во кои конкретни корисници на стан живеат во станбената зграда.

Забелешка: ако страницата за депозит бара информации за ознака/белешка/порака, корисниците мора да внесат ознака/белешка/порака кога депонираат на AscendEX за да се осигураат дека депозитот може да се кредитира. Корисниците треба да ги следат правилата за ознаки на целната адреса кога повлекуваат средства од AscendEX.

Кои криптовалути ја користат технологијата Destination Tag?

Следниве криптовалути достапни на AscendEX користат технологија за ознаки за дестинација:

Криптовалута

Име на функцијата

XRP

Означете

XEM

Порака

EOS

Меморандум

БНБ

Меморандум

АТОМ

Меморандум

ИОСТ

Меморандум

XLM

Меморандум

ABBC

Меморандум

АНКР

Меморандум

CHZ

Меморандум

РУНА

Меморандум

СВИНГБИ

Меморандум


Кога корисниците ги депонираат или повлекуваат тие средства, тие мора да дадат точна адреса заедно со соодветната ознака/белешка/порака. Пропуштена, неточна или неусогласена ознака/белешка/порака може да доведе до неуспешни трансакции и средствата не може да се вратат.


Колкав е бројот на потврди за блокови?

Потврда:

Откако трансакцијата ќе се емитува на мрежата Биткоин, таа може да биде вклучена во блок што се објавува на мрежата. Кога тоа ќе се случи, се вели дека трансакцијата е минирана на длабочина од еден блок. Со секој следен блок што ќе се најде, бројот на блокови длабоко се зголемува за еден. За да биде безбедна од двојно трошење, трансакцијата не треба да се смета за потврдена додека не е длабока одреден број блокови.

Број на потврди:

Класичниот клиент на биткоин ќе прикажува трансакција како „n/непотврдена“ додека трансакцијата не биде длабока 6 блока. Трговците и берзите кои прифаќаат биткоини како плаќање можат и треба да го постават својот праг за тоа колку блокови се потребни додека не се сметаат за потврдени средствата. Повеќето платформи за тргување кои го носат ризикот од двојно трошење бараат 6 или повеќе блокови.


Како да се справите со депозит што не е кредитиран

Средствата што се депонираат на AscendEX ги поминуваат следните три чекори:

1. Корисниците треба да иницираат барање за повлекување на платформата за тргување од која сакаат да ги пренесат своите средства. Повлекувањето ќе биде потврдено на платформата за тргување.

2. Потоа, трансакцијата ќе биде потврдена на блокчејнот. Корисниците можат да го проверат процесот на потврда на прелистувачот на блокчејн за нивниот специфичен токен користејќи го нивниот ID на трансакција.

3. Депозит потврден на блокчејн и кредитен на сметка на AscendEX ќе се смета за целосен депозит.

Забелешка: Мрежниот метеж може да го продолжи процесот на трансакција.


Ако е направен депозит, но сè уште не е кредитиран на вашата сметка на AscendEX, можете да ги преземете следните чекори за да го проверите статусот на трансакцијата:

1. Земете го вашиот ID на трансакција (TXID) од платформата од која сте ги повлекле средствата или побарајте од платформата TXID ако не можете да ја најдете. TXID потврдува дека платформата го завршила повлекувањето и средствата се префрлени на блокчејнот.

2. Проверете го статусот на потврда на блокот со TXID со користење на соодветниот прелистувач на блокчејн. Ако бројот на потврди за блок е помал од барањето на AscendEXs, бидете трпеливи. Вашиот депозит ќе се кредитира кога бројот на потврди ќе го исполни условот.

3. Ако бројот на потврди за блокови ги исполнува барањата на AscendEX, но депозитот сè уште не се кредитира на вашата сметка на AscendEX, ве молиме е-пошта за поддршка на клиентите на ([email protected]) и наведете ги следните информации: вашата сметка на AscendEX, име на токен, депозит износ и ID на трансакција (TXID).


Ве молиме имајте предвид,

1. Ако TXID не е генериран, проверете го процесот на повлекување со платформата за повлекување.

2. Трансакцијата ќе потрае повеќе време кога има метеж во мрежата. Ако потврдата за блок сè уште се обработува или бројот на потврди за блок е помал од барањето на AscendEXs, бидете трпеливи.

3. Ве молиме потврдете ги информациите за трансакцијата, особено адресата за депозит што сте ја копирале од AscendEX додека ги префрлате средствата за да избегнете непотребно губење на средствата. Секогаш имајте на ум дека трансакциите на блокчејнот се неповратни.Корисни врски:

Корисниците можат да го проверат статусот на нивната потврда за блок со TXID со користење на следните прелистувачи на блокчејн:

1. BTC Blockchain Browser: https://btc.com/

2. ETH и ERC 20 Tokens Blockchain Browser: https://etherscan. io/

3. LTC Blockchain Browser: https://chainz.cryptoid.info/ltc/

4. ETC Blockchain Browser: http://gastracker.io/

5. BCH Blockchain Browser: https://bch.btc.com/

6. XRP Blockchain Browser:https://bithomp.com/explorer/

7. DOT Blockchain Browser: https://polkascan.io/polkadot

8. TRX Blockchain Browser: https://tronscan.org/#/

9. EOS Blockchain Browser: https:/ /eosflare.io/

10. DASH Blockchain Browser: https://chainz.cryptoid.info/dash/


Депонирани погрешни монети или белешка/ознака што недостасува

Ако сте испратиле погрешни монети или ви недостасува белешка/ознака на вашата адреса на монети на AscendEX:

1.AscendEX генерално не нуди услуга за враќање на токени/монети.

2.Ако сте претрпеле значителна загуба како резултат на неправилно депонирани токени/монети, AscendEX може, исклучиво по наша дискреција, да ви помогне да ги вратите вашите токени/монети. Овој процес е исклучително комплициран и може да резултира со значителни трошоци, време и ризик.

3.Доколку сакате да побарате AscendEX да ви ги врати монетите, треба да испратите е-пошта од вашата регистрирана е-пошта на [email protected], со објаснување на проблемот、TXID(Критично)、 вашиот пасош、рачен пасош. Тимот на AscendEX ќе процени дали ќе добие или не погрешни монети.

4.Ако е можно да се повратат вашите монети, можеби ќе треба да го инсталираме или надградиме софтверот на паричникот, да извезуваме/увезуваме приватни клучеви итн. Овие операции може да ги спроведува само овластен персонал под внимателна безбедносна ревизија. Ве молиме бидете трпеливи бидејќи може да потрае повеќе од 1 месец за да се извлечат погрешни монети.


Зошто токените може да се депонираат и повлечат преку повеќе од една мрежа?

Зошто токените може да се депонираат и повлечат преку повеќе од една мрежа?

Еден вид средства може да циркулира низ различни синџири; сепак, не може да се префрли помеѓу тие синџири. Земете Tether (USDT) на пример. USDT може да циркулира преку следните мрежи: Omni, ERC20 и TRC20. Но, USDT не може да се префрли помеѓу тие мрежи, на пример, USDT на ланецот ERC20 не може да се пренесе во синџирот TRC20 и обратно. Ве молиме проверете дали сте ја одбрале вистинската мрежа за депозити и повлекувања за да избегнете потенцијални проблеми со порамнувањето.

Која е разликата помеѓу депозитите и повлекувањата преку различни мрежи?

Главните разлики се во тоа што надоместоците за трансакција и брзините на трансакциите се разликуваат врз основа на статусот на поединечната мрежа.
Како да депонирате во AscendEX


Депонирајте на адреса која не е AscendEX

AscendEX НЕ може да ги прими вашите крипто средства ако се депонирани на адреси што не се на AscendEX. Не можеме да помогнеме да ги вратиме тие средства поради анонимната карактеристика на трансакциите преку блокчејн.


Дали депозитот или повлекувањето бара надоместоци?

Нема такси за депозит. Сепак, корисниците треба да плаќаат такси при повлекување средства од AscendEX. Надоместоците ќе ги наградуваат рударите или ги блокираат јазлите кои ги потврдуваат трансакциите. Надоместокот за секоја трансакција е предмет на статусот на мрежата во реално време на различни токени. Ве молиме земете го предвид потсетникот на страницата за повлекување.


Дали има лимит за депозит?

Да има. За специфични дигитални средства, AscendEX го поставува минималниот износ на депозит.

Корисниците треба да бидат сигурни дека износот на депозитот е поголем од минималниот услов. Корисниците ќе видат скокачки потсетник ако износот е помал од бараниот. Ве молиме имајте предвид, депозит со износ помал од условот никогаш нема да се кредитира дури и налогот за депозит покажува целосен статус.
Thank you for rating.