AscendEX Пријавете се - AscendEX North Macedonia - AscendEX Северна Македонија

Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX


Како да се најавите на AscendEX


Како да се најавите на сметката на AscendEX 【PC】

 1. Одете на мобилната апликација или веб-страница AscendEX .
 2. Кликнете на „ Најави се“ во горниот десен агол.
 3. Внесете ја вашата „Е-пошта“ или „Телефон“
 4. Кликнете на копчето „Најави се“ .
 5. Ако сте ја заборавиле лозинката, кликнете на „Заборави ја лозинката“.
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX


Пријавете се со е-пошта

На страницата за најавување , кликнете на [ Email ], внесете ја вашата e-mail адреса и лозинка што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX


Пријавете се со Телефон

На страницата за најавување , кликнете на [ Телефон ], внесете го вашиот Телефон и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!

Како да се најавите на сметката AscendEX【APP】

Отворете ја апликацијата AscendEX што ја презедовте, кликнете на иконата на профилот во горниот лев агол за страницата за најавување .
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX

Пријавете се со е-пошта

На страницата за најавување, внесете ја вашата адреса за е-пошта и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!


Пријавете се со Телефон

На страницата за најавување , кликнете на [ Телефон ],
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
внесете го вашиот телефон и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!

Ја заборавив лозинката од сметката на AscendEX

Ако сте ја заборавиле лозинката со најавување на веб-локацијата на AscendEX, треба да кликнете на „Заборави ја лозинката“
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
Потоа, системот ќе отвори прозорец каде што ќе биде побарано да ја вратите лозинката. Треба да му ја дадете на системот соодветната адреса за е-пошта што ја користевте за да се регистрирате
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
. Ќе се отвори известување дека е испратена е-пошта на оваа адреса за е-пошта за да се потврди е-поштата
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
Внесете го кодот за потврда што го добивте од е-пошта во формуларот
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
Во новиот прозорец, креирајте нова лозинка за последователно овластување. Внесете двапати, кликнете „Finnish“
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
Сега можете да се најавите со нова лозинка.

Апликација за Android AscendEX

Овластувањето на мобилната платформа Android се врши слично како овластувањето на веб-страницата AscendEX. Апликацијата може да се преземе преку Google Play Market на вашиот уред или кликнете овде . Во прозорецот за пребарување, само внесете AscendEX и кликнете „Инсталирај“.
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација за Android AscendEX со користење на вашата е-пошта или телефон.


Апликација за iOS AscendEX

Мора да ја посетите продавницата за апликации (itunes) и при пребарувањето користете го копчето AscendEX за да ја пронајдете оваа апликација или кликнете овде . Исто така, треба да ја инсталирате апликацијата AscendEX од App Store. По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација AscendEX iOS користејќи ја вашата е-пошта или телефонот
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX

Како да се повлечете од AscendEX


Како да повлечете дигитални средства од AscendEX【PC】

Можете да ги повлечете вашите дигитални средства на надворешни платформи или паричници преку нивната адреса. Копирајте ја адресата од надворешната платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX за да го завршите повлекувањето.

1. Посетете ја официјалната веб-страница на AscendEX.
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
2. Кликнете на [My Asset] - [Cash Account]
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
3. Кликнете на [Withdrawal] и изберете го токенот што сакате да го повлечете. Земете USDT како пример.
 1. Изберете USDT
 2. Изберете јавен тип на синџир (надоместоците се различни за различен тип на синџир)
 3. Копирајте ја адресата за повлекување од надворешна платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX. Можете исто така да го скенирате QR-кодот на надворешната платформа или паричникот за да го повлечете
 4. Кликнете на [Потврди]
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
4. Потврдете ги информациите за повлекување, кликнете на [Испрати] за да го добиете кодот за потврда на е-пошта/SMS. Внесете го кодот што го добивате и најновиот код на Google 2FA, а потоа кликнете на [Потврди].
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
5. За некои токени (на пример XRP), потребна е ознака за повлекување на одредени платформи или паричници. Во овој случај, ве молиме внесете ги и ознаката и адресата за депозит кога ќе се повлечете. Секоја информација што недостасува ќе доведе до потенцијална загуба на средства. Ако надворешната платформа или паричник не бара ознака, штиклирајте [Без ознака].

Потоа кликнете на [Потврди] за да продолжите.
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
6. Проверете го повлекувањето во [Историја на повлекување].
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
7. Можете исто така да продавате дигитални средства директно преку [Fiat Payment] - [Trade со големи блокови]
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX

Како да повлечете дигитални средства на AscendEX 【APP】

Можете да ги повлечете вашите дигитални средства на надворешни платформи или паричници преку нивната адреса. Копирајте ја адресата од надворешната платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX за да го завршите повлекувањето.

1. Отворете ја апликацијата AscendEX, кликнете на [Balance].
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
2. Кликнете на [Повлекување]
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
3. Пребарајте го токенот што сакате да го повлечете.
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
4. Земете USDT како пример.
 1. Изберете USDT
 2. Изберете јавен тип на синџир (надоместоците се различни за различен тип на синџир)
 3. Копирајте ја адресата за повлекување од надворешна платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX. Можете исто така да го скенирате QR-кодот на надворешната платформа или паричникот за да го повлечете
 4. Кликнете на [Потврди]
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
5. Потврдете ги информациите за повлекување, кликнете на [Испрати] за да го добиете кодот за потврда на е-пошта/SMS. Внесете го кодот што го добивате и најновиот код на Google 2FA, а потоа кликнете на [Потврди].
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
6. За некои токени (на пример XRP), потребна е ознака за повлекување на одредени платформи или паричници. Во овој случај, ве молиме внесете ги и ознаката и адресата за депозит кога ќе се повлечете. Секоја информација што недостасува ќе доведе до потенцијална загуба на средства. Ако надворешната платформа или паричник не бара ознака, штиклирајте [Без ознака].

Кликнете на [Потврди] за да продолжите.
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
7. Проверете го повлекувањето во [Историја на повлекување].
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX
8. Можете исто така да продавате дигитални средства директно преку [Fiat Payment] на компјутер- [Large Block Trade]

Најчесто поставувани прашања


Зошто токените може да се депонираат и повлечат преку повеќе од една мрежа?


Зошто токените може да се депонираат и повлечат преку повеќе од една мрежа?

Еден вид средства може да циркулира низ различни синџири; сепак, не може да се префрли помеѓу тие синџири. Земете Tether (USDT) на пример. USDT може да циркулира преку следните мрежи: Omni, ERC20 и TRC20. Но, USDT не може да се префрли помеѓу тие мрежи, на пример, USDT на ланецот ERC20 не може да се пренесе во синџирот TRC20 и обратно. Ве молиме проверете дали сте ја одбрале вистинската мрежа за депозити и повлекувања за да избегнете потенцијални проблеми со порамнувањето.


Која е разликата помеѓу депозитите и повлекувањата преку различни мрежи?

Главните разлики се во тоа што надоместоците за трансакција и брзините на трансакциите се разликуваат врз основа на статусот на поединечната мрежа.
Како да се најавите и повлечете крипто од AscendEX


Дали депозитот или повлекувањето бара надоместоци?

Нема такси за депозит. Сепак, корисниците треба да плаќаат такси при повлекување средства од AscendEX. Надоместоците ќе ги наградуваат рударите или ги блокираат јазлите кои ги потврдуваат трансакциите. Надоместокот за секоја трансакција е предмет на статусот на мрежата во реално време на различни токени. Ве молиме земете го предвид потсетникот на страницата за повлекување.


Дали има ограничување за повлекување?

Да има. AscendEX го поставува минималниот износ за повлекување. Корисниците треба да бидат сигурни дека износот за повлекување го исполнува условот. Дневната квота за повлекување е ограничена на 2 BTC за непроверена сметка. Потврдена сметка ќе има зголемена квота за повлекување од 100 БТК.


Дали има временско ограничување за депозити и повлекувања?

Не. Корисниците можат да депонираат и повлекуваат средства на AscendEX во секое време. Ако функциите за депонирање и повлекување се суспендирани поради дефект на блок мрежата, надградба на платформата итн., AscendEX ќе ги информира корисниците преку официјално соопштение.


Колку брзо повлекувањето ќе се кредитира на целната адреса?

Процесот на повлекување е како што следува: пренос на средства од AscendEX, потврда на блок и акредитација на примачот. Кога корисниците бараат повлекување, повлекувањето ќе биде потврдено веднаш на AscendEX. Сепак, ќе биде потребно малку повеќе време за да се потврдат повлекувањата во големи количини. Потоа, трансакцијата ќе биде потврдена на блокчејнот. Корисниците можат да го проверат процесот на потврда на блокчејн прелистувачи на различни токени користејќи го идентификаторот на трансакцијата. Повлекувањето потврдено на блокчејнот и кредитирано на примачот ќе се смета за целосно повлекување. Потенцијалниот метеж на мрежата може да го продолжи процесот на трансакција.

Ве молиме имајте предвид, корисниците секогаш можат да се обратат до поддршката за корисници на AscendEX кога имаат проблеми со депозити или повлекувања.


Може ли да ја менувам адресата на тековно повлекување?

Не. AscendEX силно сугерира дека корисниците треба да се уверат дека адресата за повлекување е точна со кликнувања со копирање-залепување или скенирање на QR-кодот.


Може ли да откажам тековно повлекување?

Не. Корисниците не можат да откажат барање за повлекување откако ќе го издадат барањето. Корисниците треба внимателно да ги проверат информациите за повлекување, како што се адреса, ознака итн. во случај на загуба на средства.


Може ли да повлечам средства на повеќе адреси преку една наредба за повлекување?

Не. Корисниците можат да префрлаат средства од AscendEX на една адреса само преку една наредба за повлекување. За пренос на средства на неколку адреси, корисниците треба да издадат посебни барања.


Може ли да префрлам средства на паметен договор на AscendEX?

Да. Повлекувањето на AscendEX поддржува трансфер на паметни договори.


Дали трансферот на средства меѓу сметките на AscendEX бара надоместоци?

Не. Системот AscendEX може автоматски да ги разликува внатрешните адреси и да не наплаќа такси за пренос на средства меѓу тие адреси.
Thank you for rating.