Како да се повлече крипто од AscendEX

Како да се повлече крипто од AscendEX


Како да повлечете дигитални средства од AscendEX【PC】

Можете да ги повлечете вашите дигитални средства на надворешни платформи или паричници преку нивната адреса. Копирајте ја адресата од надворешната платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX за да го завршите повлекувањето.

1. Посетете ја официјалната веб-страница на AscendEX.
Како да се повлече крипто од AscendEX
2. Кликнете на [My Asset] - [Cash Account]
Како да се повлече крипто од AscendEX
3. Кликнете на [Withdrawal] и изберете го токенот што сакате да го повлечете. Земете USDT како пример.
  1. Изберете USDT
  2. Изберете јавен тип на синџир (надоместоците се различни за различен тип на синџир)
  3. Копирајте ја адресата за повлекување од надворешна платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX. Можете исто така да го скенирате QR-кодот на надворешната платформа или паричникот за да го повлечете
  4. Кликнете на [Потврди]
Како да се повлече крипто од AscendEX
4. Потврдете ги информациите за повлекување, кликнете на [Испрати] за да го добиете кодот за потврда на е-пошта/SMS. Внесете го кодот што го добивате и најновиот код на Google 2FA, а потоа кликнете на [Потврди].
Како да се повлече крипто од AscendEX
5. За некои токени (на пример XRP), потребна е ознака за повлекување на одредени платформи или паричници. Во овој случај, ве молиме внесете ги и ознаката и адресата за депозит кога ќе се повлечете. Секоја информација што недостасува ќе доведе до потенцијална загуба на средства. Ако надворешната платформа или паричник не бара ознака, штиклирајте [Без ознака].

Потоа кликнете на [Потврди] за да продолжите.
Како да се повлече крипто од AscendEX
6. Проверете го повлекувањето во [Историја на повлекување].
Како да се повлече крипто од AscendEX
7. Можете исто така да продавате дигитални средства директно преку [Fiat Payment] - [Trade со големи блокови]
Како да се повлече крипто од AscendEX

Како да повлечете дигитални средства на AscendEX 【APP】

Можете да ги повлечете вашите дигитални средства на надворешни платформи или паричници преку нивната адреса. Копирајте ја адресата од надворешната платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX за да го завршите повлекувањето.

1. Отворете ја апликацијата AscendEX, кликнете на [Balance].
Како да се повлече крипто од AscendEX
2. Кликнете на [Повлекување]
Како да се повлече крипто од AscendEX
3. Пребарајте го токенот што сакате да го повлечете.
Како да се повлече крипто од AscendEX
4. Земете USDT како пример.
  1. Изберете USDT
  2. Изберете јавен тип на синџир (надоместоците се различни за различен тип на синџир)
  3. Копирајте ја адресата за повлекување од надворешна платформа или паричник и залепете ја во полето за адреса за повлекување на AscendEX. Можете исто така да го скенирате QR-кодот на надворешната платформа или паричникот за да го повлечете
  4. Кликнете на [Потврди]
Како да се повлече крипто од AscendEX
5. Потврдете ги информациите за повлекување, кликнете на [Испрати] за да го добиете кодот за потврда на е-пошта/SMS. Внесете го кодот што го добивате и најновиот код на Google 2FA, а потоа кликнете на [Потврди].
Како да се повлече крипто од AscendEX
6. За некои токени (на пример XRP), потребна е ознака за повлекување на одредени платформи или паричници. Во овој случај, ве молиме внесете ги и ознаката и адресата за депозит кога ќе се повлечете. Секоја информација што недостасува ќе доведе до потенцијална загуба на средства. Ако надворешната платформа или паричник не бара ознака, штиклирајте [Без ознака].

Кликнете на [Потврди] за да продолжите.
Како да се повлече крипто од AscendEX
7. Проверете го повлекувањето во [Историја на повлекување].
Како да се повлече крипто од AscendEX
8. Можете исто така да продавате дигитални средства директно преку [Fiat Payment] на компјутер- [Large Block Trade]

Најчесто поставувани прашања


Зошто токените може да се депонираат и повлечат преку повеќе од една мрежа?


Зошто токените може да се депонираат и повлечат преку повеќе од една мрежа?

Еден вид средства може да циркулира низ различни синџири; сепак, не може да се префрли помеѓу тие синџири. Земете Tether (USDT) на пример. USDT може да циркулира преку следните мрежи: Omni, ERC20 и TRC20. Но, USDT не може да се префрли помеѓу тие мрежи, на пример, USDT на ланецот ERC20 не може да се пренесе во синџирот TRC20 и обратно. Ве молиме проверете дали сте ја одбрале вистинската мрежа за депозити и повлекувања за да избегнете потенцијални проблеми со порамнувањето.


Која е разликата помеѓу депозитите и повлекувањата преку различни мрежи?

Главните разлики се во тоа што надоместоците за трансакција и брзините на трансакциите се разликуваат врз основа на статусот на поединечната мрежа.
Како да се повлече крипто од AscendEX


Дали депозитот или повлекувањето бара надоместоци?

Нема такси за депозит. Сепак, корисниците треба да плаќаат такси при повлекување средства од AscendEX. Надоместоците ќе ги наградуваат рударите или ги блокираат јазлите кои ги потврдуваат трансакциите. Надоместокот за секоја трансакција е предмет на статусот на мрежата во реално време на различни токени. Ве молиме земете го предвид потсетникот на страницата за повлекување.

Дали има ограничување за повлекување?

Да има. AscendEX го поставува минималниот износ за повлекување. Корисниците треба да бидат сигурни дека износот за повлекување го исполнува условот. Дневната квота за повлекување е ограничена на 2 BTC за непроверена сметка. Потврдена сметка ќе има зголемена квота за повлекување од 100 БТК.


Дали има временско ограничување за депозити и повлекувања?

Не. Корисниците можат да депонираат и повлекуваат средства на AscendEX во секое време. Ако функциите за депонирање и повлекување се суспендирани поради дефект на блок мрежата, надградба на платформата итн., AscendEX ќе ги информира корисниците преку официјално соопштение.


Колку брзо повлекувањето ќе се кредитира на целната адреса?

Процесот на повлекување е како што следува: пренос на средства од AscendEX, потврда на блок и акредитација на примачот. Кога корисниците бараат повлекување, повлекувањето ќе биде потврдено веднаш на AscendEX. Сепак, ќе биде потребно малку повеќе време за да се потврдат повлекувањата во големи количини. Потоа, трансакцијата ќе биде потврдена на блокчејнот. Корисниците можат да го проверат процесот на потврда на блокчејн прелистувачите на различни токени користејќи го идентификаторот на трансакцијата. Повлекувањето потврдено на блокчејнот и кредитирано на примачот ќе се смета за целосно повлекување. Потенцијалниот метеж на мрежата може да го продолжи процесот на трансакција.

Имајте предвид, корисниците секогаш можат да се обратат до поддршката за корисници на AscendEX кога имаат проблеми со депозити или повлекувања.


Може ли да ја менувам адресата на тековно повлекување?

Не. AscendEX силно сугерира дека корисниците треба да се уверат дека адресата за повлекување е точна со кликнувања со копирање-залепување или скенирање на QR-кодот.


Може ли да откажам тековно повлекување?

Не. Корисниците не можат да откажат барање за повлекување откако ќе го издадат барањето. Корисниците треба внимателно да ги проверат информациите за повлекување, како што се адреса, ознака итн. во случај на загуба на средства.


Може ли да повлечам средства на повеќе адреси преку една наредба за повлекување?

Не. Корисниците можат да префрлаат средства од AscendEX на една адреса само преку една наредба за повлекување. За пренос на средства на неколку адреси, корисниците треба да издадат посебни барања.


Може ли да префрлам средства на паметен договор на AscendEX?

Да. Повлекувањето на AscendEX поддржува трансфер на паметни договори.


Дали трансферот на средства меѓу сметките на AscendEX бара надоместоци?

Не. Системот AscendEX може автоматски да ги разликува внатрешните адреси и да не наплаќа такси за пренос на средства меѓу тие адреси.
Thank you for rating.